Nu vreti penali in functii publice? Se strang semnaturi in Parcul 1 Decembrie!

Vineri, 27 Aprilie 2018

Filiala USR Bihor a amenajat in Parcul 1 Decembrie din Oradea (zona statuii Eroului Necunoscut) un cort personalizat pentru a sustine strangerea de semnaturi a campaniei ,,Fara penali in functii publice". La cort sunt invitati atat oradenii, cat si persoane din alte localitati, zilnic intre orele 17:00 si 19:00, sa semneze pentru aceasta initiativa. Initiativa […]
The post Nu vreti penali in functii publice? Se strang semnaturi in Parcul 1 Decembrie! appeared first on Presa Oradea.
 Filiala USR Bihor a amenajat in Parcul 1 Decembrie din Oradea (zona statuii Eroului Necunoscut) un cort personalizat pentru a sustine strangerea de semnaturi a campaniei ,,Fara penali in functii publice". La cort sunt invitati atat oradenii, cat si persoane din alte localitati, zilnic intre orele 17:00 si 19:00, sa semneze pentru aceasta initiativa.
Initiativa are ca scop final modificarea Articolului 37 din Constitutie, care reglementeaza dreptul de a fi ales, in sensul completarii cu un nou alineat, cel de-al treilea, cu urmatorul continut:

,,Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii".

Textul propus instituie o interdictie temporara, ce ar urma sa inceteze dupa intervenirea reabilitarii, amnistiei post condamnatorii sau dezincriminarii infractiunii, adica situatiile care, potrivit legislatiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecintelor rezultate din condamnare.

Pentru ca proiectul de lege sa ajunga pe masa Parlamentului este necesara sustinerea a cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot din cel putin jumatate dintre judetele tarii.
Uniunea Salvati Romania ii indeamna pe toti cetatenii sa sustina un demers necesar pentru o curatenie in politica romaneasca. Mai multe detalii pe site-ul: farapenali.usr.ro.
In Oradea, se mai poate semna sau depune liste de semnaturi si la sediul USR Bihor din Calea Republicii nr. 3-5 (in spatele complexului Mercur/sediului Liberty), in intervalul orar 10:00 – 16:00, de luni pana vineri.
Ichim Vasilica
The post Nu vreti penali in functii publice? Se strang semnaturi in Parcul 1 Decembrie! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: