Compania de Apa si-a prezentat bilantul pe 2011

Vineri, 16 Decembrie 2011

Compania de Apa si-a prezentat bilantul pe 2011
 

Directorul S.C. Compania de Apa Oradea, dl. Ovidiu Gavra a sustinut azi, 16 decembrie o conferinta de presa, in care a prezentat bilantul companiei pentru anul 2011.

In acest moment Compania de Apa deserveste numai in Oradea prin reteaua de alimentare cu apa 217.038 locuitori, iar prin reteaua de canalizare 196.055 locuitori.

Sistemul de alimentare cu apa a fost pus in functiune in Oradea in anul 1894, ajungând acum sa deserveasca peste 200.000 de locuitori.

Compania de Apa a inceput in acest an, implementarea a patru obiective cheie, care urmeaza sa fie consolidate in 2012. Aceste obiective privesc: implementarea programelor de investitii cu finantare externa (in special fonduri de coeziune), imbunatatirea relatiilor cu clientii si cresterea gradului de satisfactie a acestora, imbunatatirea eficientei companiei din punct de vedere administrativ, operational, tehnic si finaciar, dar si construirea unei structuri integrate pentru asigurarea serviciilor utilitare de apa si canalizare in Oradea, Zona metropolitana si orasele Beius si Tinca.

„Efortul depus de Compania de Apa a fost recunoscut de specialisti, compania fiind desemnata cel mai bun operator din punct de vedere al situatiei financiare pe anul 2010 in cadrul Conferintei Financiare Internatioanle Zece ani de provocari pentru sectorul apei, organizata de Asociatia Româna a Apei", a spus directorul Ovidiu Gavra.

In cadrul conferintei au fost prezentat in detaliu si stadiul de implementare al programelor de investitii cu finantare externa: Programul ISPA - Instrumente pentru politici structurale de pre-aderare (acest program prevede extinderea/reabilitarea retelelor de canalizare pe o lungime de cca 64 km); Programul „Extinderea alimentarii cu apa si canal pe strazi in municipiul Oradea (lucrari executate - 100.624 ml - retea apa, 92.800 ml - canal menajer si 27.433 ml  -canal pluvial) si Programul Operational Sectorial de Mediu cu finantare din Fonduri de Coeziune „Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor".

 

In finalul prezentarii bilantului, directorul Companiei de Apa, dl. Ovidiu Gavra a precizat „Anul 2012 va veni cu un element de noutate, constând in citirea lunara a contoarelor. Un prim beneficiu al acestei masuri va fi sesizarea din timp a pierderilor de apa si luarea masurilor care se impun pentru stoparea acestora".

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: